Opleiding reanimatie van volwassenen (BLS)

Basale reanimatie van volwassenen, inclusief gebruik AED (BLS)

cursus reanimatie

Voor iedereen die geen (langere) EHBO-opleiding wil volgen, maar wel de techniek van het reanimeren wil beheersen, bieden wij een reanimatiecursus aan. In een lesavond van ca. 2,5 à 3 uur leert u de BLS (Basic Life Support) technieken bij volwassenen, inclusief het gebruik van de AED.

De Automatische Externe Defibrilator (AED) vergroot de overlevingskans bij een reanimatie. In de publieke ruimte zijn tegenwoordig AED's beschikbaar. Ook de vrijwilligers van de EHBO-vereniging Enschede dragen bij elke EHBO-dienst een AED bij zich.

Reanimatie van baby's en kinderen (PBLS)

Wanneer u in het bezit bent van een geldig reanimatiecertificaat, kunt u ook de opleiding reanimatie van baby's en kinderen volgen. Gedurende één avond van circa. 2 uur leert u de verschillen tussen de reanimatietechnieken voor baby's, kinderen en volwassenen. Er wordt geoefend op speciale baby- en kinderpoppen.

Sinds 2017 is reanimatie bij baby's en kinderen ook standaard onderdeel van het diploma Eerste Hulp.

Geldigheid en herhalingen

Bij het succesvol afronden van een opleiding BLS of PBLS ontvangt u een certificaat dat een jaar geldig is. De geldigheid is steeds met een jaar te verlengen door een herhalingsles te volgen. Een herhalingsles kost €10 en duurt ongeveer twee uur. Het lesrooster voor herhalingslessen BLS/PBLS is hier te vinden.

HartslagNu: het reanimatie-oproepsysteem van Nederland

Een ieder met een geldig reanimatiecertificaat kan zich aanmelden bij HartslagNu. Via dit systeem worden burgerhulpverleners via SMS of een app opgeroepen wanneer er in hun directe iemand een hartstilstand heeft.

Meld je ook aan als burgerhulpverlener op hartslagnu.nl

Vergoeding zorgverzekering

Wist u dat bij veel aanvullende zorgverzekeringen (een deel van) uw opleidingsgeld vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar? De website Zorgwijzer heeft een handig overzicht gemaakt. Controleer altijd even bij uw eigen verzekeraar of deze informatie nog actueel is.

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars op zorgwijzer.nl

Geplande opleidingen

Geplande startdatum(s) (bij voldoende deelname):

Er is op dit moment nog geen geplande startdatum voor deze opleiding. Inschrijven is wel mogelijk, we nemen dan contact op wanneer er een nieuwe datum bekend is.

Kosten

De kosten voor de cursus BLS (reanimatie van volwassenen) zijn € 49,50 per persoon, inclusief lesmateriaal en certificaat. De kosten voor reanimatie bij baby's en kinderen (PBLS) bedragen € 30,00 per persoon.

Locatie

De lessen worden gegeven in onze eigen leslokalen in wijkcentrum Prismare in Roombeek, aan de Roomweg 167 in Enschede. In de avonduren is dit gebouw alleen via de hoofdingang aan de Lonnekerspoorlaan (busbaan) toegankelijk. De leslokalen bevinden zich op de begane grond, schuin rechts van de receptie en het theater.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.